logo_kullenberg_black-01 320

SVERIGE|KALMAR

Kulinarisk weekend i sveriges sommarstad 30 AUG - 01 SEPT 2019

KULLENBERG GOLF Prognos Kalmar

Dagar kvar innan vi får njuta av en kulinarisk Weekend i Kalmar

En exklusiv golfhelg väntar, i vår underbara sommarstad.
 
För dig som rest med oss tidigare vet att Kullenberg står för golf, vin och mat - och gemenskap. Den här helgen kommer du bland annat att uppleva golfspel på vackra Kalmar golfklubb, avnjuta en fantastisk avsmakningsmeny på Restaurang Postgatan, samt möta gamla och nya Kullenbergare.

Har du en respartner som inte spelar golf? Inga problem, slå oss en signal så föreslår vi aktiviteter i Kalmar. Reser du själv?

Med Kullenberg är du aldrig ensam även när du reser själv.

loading...

CALMAR STADSHOTELL ****

Calmar Stadshotell har en rik historia som går hela 200 år tillbaka i tiden. En av hotellets första gäster var Carl von Linne med sällskap som gästade hotellet år 1741. 1906 stod Calmar Stadshotell klart som nuvarande byggnad.

Idag är vi ett modernt hotell mitt i centrala Kalmar med historisk charm som möter hotellets gäster i en personlig och avkopplande miljö. Som gäst hos oss bor du bekvämt med närhet till shopping, nöjen och kultur.  

Du har Kalmars största besöksmål inom gångavstånd och bara några kilometer bort finner du Öland med alla dess sevärdheter.

6 495 kr

program kalmar 30 AUG - 01 Sept

Fredag, ankomstdag:
 
Vi samlas på Kalmar GK kl. 12.00 för en gemensam lunch, vi tar emot er och förser er med allt ni behöver veta för att spela bländande golf.
 
Första hålet är ett par 3. Ni är lottade i fyrbollar, vi spelar både lagtävling samt individuell poängbogey, första start är 13:25 på nya banan.
 
Efter golfspel förvarar vi golfutrustningen i källaren under Kalmar Golfkrog, var och en tar sig till stadshotellet,  efter incheckning samlas vi i baren för ett glas kl. 19.53, för att därefter inta en gastronomisk 3 rätters middag på Gröna Stugan.

Restaurangen som under åren har fått många fina utmärkelser i White Guide. Restaurangen ligger väl inom gångavstånd från Stadshotellet. Även denna kväll blir vi således bortskämda med god mat & service.

Lördag:
Vi startar dagen med frukost på Stadshotellet, frukost serveras mellan kl. 07:00 – 09:30.

Ni kommer att bli hämtade utanför hotellet vid 10:00.

Vi fortsätter golfande på Kalmar GK men byter bana till Kalmar gamla, 18 fantastiska hål i underbar miljö. Första start blir 12:00
 
Då vi avslutar golfandet ca 18:00 blir ni transporterade in till Stadskärnan och Stadshotellet.
 

Vid 19:33 samlas vi i hotell lounchen för ett glas, & prisutdelning. Därefter tar vi en kort promenad till Restaurang Postgatan för en gastronomisk avsmakningsmeny kl: 20:00

Söndag, hemresedag:
Frukost serveras från 07:00 – 09:30. Hemresa.
 

Följande ingår

Gemensam lunch på Golfkrogen
2 dagars spel inklusive greenfee på
Kalmar GK (nya & gamla banan)

3 rätters meny på Gröna Stugan 
7 rätters avsmakningsmeny på Restaurang Postgatan

Transporter (mellan golfspel, hotell och middag)
Golfutrustning förvaras i källaren under Kalmar Golfkrog !

Boende på Stadshotellet del i superior dubbelrum
Frukostbuffé, alla middagar är exklusive vin!

 
Pris:                                           6 495 SEK / del i dubbelrum
 
Enkelrumstillägg:                       300 SEK / natt
 
Hjärtligt välkomna

Henrik Jarl

Gamla Banan
Gamla banan är originalbanan i Kalmar och de första hålen byggdes 1947. I golf Sverige är hål nr 1 vida känt - din runda på Gamla Banan börjar med en utmaning över Kalmarsund.

Slår du ut runt lunch kan du räkna med publik.

Restaurangens stora terrass har utsikt över hålet och bra inspel brukar riva ner en applåd eller två från matgästerna.

Nya Banan
Nya banan byggdes 1990 och modifierades med ett nytt första hål och sista hål när Gamla Banan återfick sin originalsträckning 2009.

Nya Banan börjar med ett par 3 och slingrar sig sedan bland tallar och dammar. Par är sedan juli 2016 71 och är har numera en första signatur av klubbens bästa spelare genom tiderna Åsa Gottmo & Joakim Haeggman.

Nya Banan spelar du oftast på under 4 timmar.

Restaurang Gröna Stugan
Restaurang Postgatan